Skip to main content
Power House Project Logo

Power House Project

Τι σημαίνει να είναι κάποιος δυνατός;

Τα χαρακτηριστικά της σωματικής ρώμης, της πνευματικής ικανότητας, η ύπαρξη κάποιου ξεχωριστού ταλέντου μπορούν να ορίσουν το δυναμικό ενός ανθρώπου. Η πραγματική ισχύς ενός ατόμου είναι η ικανότητα του να αντιμετωπίζει επιτυχώς οποιαδήποτε πρόκληση στην ζωή του. Αυξάνοντας τα ενεργειακά αποθέματα μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε είδους εμπόδια , που φράσσουν τον δρόμο προς την εξέλιξη μας.

Το Power House Project είναι μια ιδέα που υλοποιήθηκε γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να προσφέρει τις γνώσεις εκείνες που θα βοηθήσουν την ψυχοσωματική μας ανάπτυξη κι θα δομήσουν δυνατό σώμα κι πνεύμα. Δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον οικείο, ένα ζεστό κι φιλικό χώρο που επιτρέπει την ροή της ενέργειας, την χαλάρωση,την μυϊκή κι πνευματική ενδυνάμωση.

Είναι το σπίτι της δύναμης, είναι το σπίτι μας και θα γίνει και το δικό σας σπίτι!

Εκ μέρους της ομάδας εκπαιδευτών του Power House Project,

Νίκη Πετρουλάκη Υπογραφή
Εικονίδιο Ομάδας

Η ομάδα μας

Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, μεταφέρουν καθημερινά τις γνώσεις τους σε εσάς!

Νίκη Πετρουλάκη Yoga
Yoga & Pilates Certified Instructor

Νίκη Πετρουλάκη

Είναι στη φύση μας να είμαστε υγειής! Η ευεξία είναι η πιο φυσική μας κατάσταση!

Το ξεκίνημα

Η διαδρομή μου ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία ως αθλήτρια  στίβου. Από νωρίς κατάλαβα ότι προοριζόμουν για  τον κόσμο της γυμναστικής αφού οι διακρίσεις μου διαδέχονταν η μία την άλλη.

Πήρα το πτυχίο μου στη Γυμναστική  Ακαδημία Αθηνών και εξειδικεύτηκα
στην αθλητική ψυχολογία στο Λονδίνο (MAs London Metropolitan University, Personal Training, Fitness Consultancy,Sport Psychology and Coaching). Μετέπειτα παρακολούθησα πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια θέλοντας να εμβαθύνω τις γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο.

Από πολύ μικρή ηλικία δραστηριοποιήθηκα στον χώρο των γυμναστηρίων μαζί με την αδελφή μου, Ελένη Πετρουλάκη. Δίδασκα ομαδικά προγράμματα fitness και aerobic, συνεργάστηκα με πολλά και μεγάλα γυμναστήρια σε όλη την Αθήνα και ως συντονίστρια group manager  στα γυμναστήρια ASANA.

Για πολλά χρόνια προωθούσα τη φιλοσοφία μου μέσω της μηνιαίας στήλης μου  στο περιοδικό “Φόρμα” και συμμετείχα σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Έχω συγγράψει – μαζί με την αδελφή μου, Ελένη Πετρουλάκη – ένα από τα πιο πρωτοποριακά βιβλία για τη γιόγκα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα , το βιβλίο ” PowerYoga “, εκδόσεις Ι. Σιδέρης.

Η γιόγκα

Το ταξίδι μου στη γιόγκα ξεκίνησε πριν 18 χρόνια όταν συναντήθηκα με την Eva Rouspol μια σπουδαία , μεγάλη σε ηλικία δασκάλα, που ενώ έπασχε από πολιομυελίτιδα είχε θεραπεύσει , μέσα από την πρακτική της γιόγκα, τα προβλήματα των κινητικών της δεξιοτήτων. ‘Αλλωστε μέχρι εκείνη την περίοδο , ως αθλήτρια στίβου και συγκεκριμένα δρομέας,  είχα υποστεί πολλούς τραυματισμούς από την έντονη προπόνηση και είχα ένα άκαμπτο σώμα. Μετά την γνωριμία μου με την Eva, βλέποντας τη διαφορά στο σώμα και την ψυχή μου , έβαλα προτεραιότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου γύρω από τη  γιόγκα.  Αποφάσισα  να συνδυάσω την αγάπη μου για τα ταξίδια με την περαιτέρω εκπαίδευσή μου. Έτσι μαθήτευσα δίπλα σε αξιόλογους και αναγνωρισμένους διεθνώς δασκάλους ανά τον κόσμο .  Επισκέφτηκα πολλές πόλεις , γνωρίζοντας  πολλούς δασκάλους και απέκτησα διεθνείς διαπιστεύσεις στη γιόγκα και το πιλάτες (Πρόγραμμα διδασκαλίας Yogaworks, Yandara Yoga Institute, Power Yoga Institute , Βοστώνη, Chakra Vinyasa flow  by Shiva Rea, RYT 500  Senior teacher Certified Pilates instructor /Stott Pilates ,  Anusara Yoga, Yin Yoga Practice, Mediation Rurna Yoga ,Pranic Healing Advanced Healer) .

Έχω μυηθεί σε πολλά ήδη  yoga ( power, hatha, jivamukti, anusara,iyengar, asthanga κ.ά.)  σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Επιπλέον, είμαι ενεργό μέλος διεθνών οργανώσεων ( Υoga alliance και  Μind body member of idea- healthand fitness association).

Η WELNESS RITUALS

Η λατρεία μου να ταξιδεύω αλλα έχοντας την ανάγκη να βοηθήσω άλλους ανθρώπους και να μεταδώσω τις γνώσεις μου,  δημιουργήθηκαν τα WELLNESS RITUALS.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και μέθοδος που αφορά την υγεία και την ευεξία μέσα από προγράμματα και υπηρεσίες ολιστικές. Επί 15 χρόνια οργανώνω εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις   ευεξίας , εναλλακτικές διακοπές και αποδράσεις (retreats) , wellness και detox events τόσο σε όλη την Ελλάδα (Μύκονος, Κρήτη, Πάρος, Αίγινα, Τήνος, Σαντορίνη και αλλού) όσο και στο εξωτερικό, σε εξωτικά μέρη όπως η Κεράλα, Ζανζιβάρη, Μπαλί, Αίγυπτος, Μαρόκο συνδυάζοντας διακοπές και ευεξία, με διαφορετικό στόχο κάθε φορά και αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο σαν ένα σύνολο από επίπεδα και υποστάσεις. Μαζί με έμπειρους και πιστοποιημένους επαγγελματίες στο χώρο του wellness αξιοποιούμε συνδυαστικά μεταμορφωτικές θεραπευτικές τεχνικές, την ομορφιά της φύσης, τα χρώματα, τα αρώματα, τις οσμές των μοναδικών τοπίων που επισκεπτόμαστε, τα χαμόγελα, τα πηγαία, τα αυθεντικά συναισθήματα των ανθρώπων που γνωρίζουμε, τις αγνές και θρεπτικές ύλες που γευόμαστε. Όλοι μαζί, σε μια κοινή και συνειδητή «απόδραση» συμμετέχουμε σε μια «τελετουργία», εκ διαμέτρου αντίθετη από τη ρουτίνα μας και «βουτάμε» βαθιά σε μια εμπειρία ζωής : αισθανόμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι, πλήρεις και αυτάρκεις και έτσι θυμόμαστε πόσο σημαντικά είναι αυτά και μόνο : η υγεία και η ευτυχία μας!

Μέσω της wellness rituals έχω δημιουργήσει και τα corporate wellness προγράμματα. Είναι προγράμματα που  απευθύνονται σε εταιρίες με στόχο το πιο υγιές εργασιακό περιβάλλον, ενσωματώνοντας διάφορες δραστηριότητες μέσα στο καθημερινό εργασιακό πρόγραμμα των εργαζομένων, αυξάνοντας την απόδοσή τους και την ολική τους υγεία. Η δημιουργία προγραμμάτων ευεξίας βοηθά στην επίλυση διαφόρων κινδύνων για την υγεία στο χώρο εργασίας. Κυρίως αυτό προκύπτει από ανθυγιεινές συνήθειες, άγχος, έλλειψη σωματικής δραστηριότητας κ.λπ.

Τα corporate wellness προγράμματα είναι μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία με απώτερο στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και της ευεξίας.

Η ταυτότητα

Μέσα από το προσωπικό μου «ταξίδι» αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης συνειδητοποίησα και εξακολουθώ να συνειδητοποιώ πως ό,τι κάνω και προσφέρω μέσα από τη δουλειά μου αφορά προπάντων όσα με βοήθησαν και εξακολουθούν να με βοηθούν να έχω μια ζωή με πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία, που την απολαμβάνω και την εξελίσσω.

Πλούσια σε εμπειρίες, και έχοντας εκπαιδευτεί σε πολλά είδη εκγύμνασης, έχω αποκτήσει μια πολύ σπουδαία και ξεχωριστή ικανότητα : Κατανοώ τον άνθρωπο ως σύνολο, ως  «Όλο».  Από τη φυσική του κατάσταση, τη σωματοδομή, το πώς στέκεται, πώς κινείται, αντιλαμβάνομαι την ιδιοσυστασία του κάθε ανθρώπου και ξέρω τι χρειάζεται το σώμα του για να παραμείνει δυνατό και λειτουργικό.

Αυτό που με διακρίνει είναι η επιθυμία μου να μεταδώσω στους άλλους ανθρώπους ένα «δώρο ζωής», την ολιστική θεραπεία. Αντιμετωπίζω τον κάθε άνθρωπο ως σύνολο και δουλεύουμε  ολιστικά. Έχω Πολύ καλή γνώση του σώματος και μου αρέσει να δουλεύω μαζί του με προσέγγιση τη θεραπεία, την ισορροπία του σώματος, τη σωστή και καλή λειτουργία του  χωρίς πόνους και δυσκαμψίες

Οι ποιότητες που με διακρίνουν αφορούν τη συνέπεια, την υπευθυνότητα το οργανωτικο και συνεργατικό πνεύμα. Είμαι γνωστή για τις έντονες πρακτικές μου, την ενσυναίσθηση καθώς και για τους πρωτοποριακούς και αποτελεσματικούς, ανεξαρτήτως μαθητευόμενου, τρόπους διδασκαλίας μου. Ιδιαίτερη επίδραση έχουν στη φιλοσοφία μου και τις πρακτικές μου η αρχαία ελληνική και ινδική φιλοσοφία αλλά και η φύση. Εμπνέομαι από τα αρχαία κείμενα  όπως τα “yoga sutras Patañjali, από Αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους όπως τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη,
από τη γη και τον ήλιο, και συνδυάζω αρμονικά όλα τα στοιχεία της φύσης τη γη, το νερό, τη φωτιά, και τον αέρα στα μαθήματά μου.

Βοηθώ  τους ανθρώπους να αγαπούν και να τιμούν τους εαυτούς τους όπως είναι.  «Ελα όπως είσαι»  λέω  πάντα  σε εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν μαθήματα.

Υιοθετώ τις αξίες της yoga σε όλες τις πτυχές της ζωής. Θεωρώ πως  ό,τι έρχεται, έρχεται για να μας διδάξει κάτι σημαντικό και η προσωπική ευτυχία αφορά το πώς επιλέγουμε να το διαχειριστούμε. Και όσο πιο ακέραιοι είμαστε, τόσο πιο εύκολη γίνεται η διαχείριση. Η γιόγκα ως ένωση ψυχής και σώματος συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό. Γενικά όσο πιο ενωμένοι είμαστε, όχι μόνο με τις υποστάσεις μας, αλλά και μεταξύ μας, τόσο περισσότερο  εξελισσόμαστε αρμονικά και γινόμαστε κάθε στιγμή η καλύτερη εκδοχή μας. Στοχεύω, λοιπόν,  στη βελτίωση, την ίαση και την ανάπτυξη του ανθρώπου ολιστικά, σε  κάθε επίπεδο,  σωματικό  ενεργειακό,   νοητικό  ψυχολογικό  και συναισθηματικό .

Σε αυτό το πλαίσιο ιδιαίτερη σημασία έχει η ενεργοποίηση και η εξισορρόπηση των  ενεργειακών μας κέντρων, των  «Τσάκρας» . Η κατανόηση των τσάκρας μας επιτρέπει να η εναρμονίσουμε και να εξισορροπήσουμε τα ενεργειακά μας κέντρα, κάτι που παίζει βασικό ρόλο στη σωματική, συναισθηματική και ψυχολογική μας υγεία. Με πρακτικές πολύ πρωτοποριακές που απευθύνονται σε όλους, ανεξάρτητα από τη σχέση τους με τη γιόγκα, εξισορροπούμε τον εσωτερικό μας κόσμο και αυτόν με τον εξωτερικό. Το σύνθημά μου είναι : «Στόχευσε  την Ισορροπία» .

Η κατανόηση και ενεργοποίηση των τσάκρας συμβάλλει και σε κάτι πολύ σπουδαίο : να κατανοήσουμε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη συνειδητότητα και το σώμα μας. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να « δούμε » το σώμα μας ως έναν « χάρτη συνειδητότητας ».

Έτσι μπορούμε να αφιερώσουμε τον εαυτό μας στην αυτό-εξερεύνηση, την αποδοχή και με αγάπη να δημιουργήσουμε αλλαγή και μεταμόρφωση. Να τον φροντίσουμε για το ύψιστο δικό μας όφελος.

Είμαι εδώ για να προσφέρω τον χώρο και την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να βρείτε τη δική σας φυσική κατάσταση, που θα σας κάνει να νιώθετε υγιείς, ακέραιοι, δυνατοί ώστε να αντιμετωπίζετε κάθε ανατροπή, κάθε δυσκολία και πρόκληση, με ακεραιότητα και δύναμη!

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΤΙΟΣ
Personal-Group Training

Πάνος Πάντιος

Ο Πάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Φοίτησε σε αθλητικό σχολείο της Γερμανίας και ήταν επαγγελματίας παίκτης Χόκεϊ επί πάγου μέχρι το 2000 (όπου σταμάτησε την καριέρα του λόγω ατυχήματος) Το 2001 επιστρέφει στην Ελλάδα και ως πιστοποιημένος Personal Trainer και Group Trainer & Sports Performance Trainer, συνεργάζεται με τα πλέον καταξιωμένα γυμναστήρια της Αθήνας Δημιουργός των προγραμμάτων “Brazilian Butt” και “Make over your body”, και έχει πιστοποίηση σε Spinning, Trampoline, Ugi Fitt ball Strength & Condition Trainer σε επαγγελματίες αθλητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Απο το 2017 Wellness Coach στο Soho House στην Μύκονο Ο Πάνος προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί στρατηγικά για να δώσουν σε γυναίκες και άντρες τα εφόδια που χρειάζονται για να επιτύχουν τους στόχους τους, βοηθώντας τους στις διαρκείς αλλαγές στο σώμα τους και στην απώλεια λίπους.

Ευάγγελος
Yoga Certified Instructor

Ευάγγελος

Ο Ευάγγελος μπήκε στο fitness και την ευεξία πριν από περισσότερα από 25 χρόνια ως ανταγωνιστικός αθλητής καράτε. Αφού τελείωσε το Bachelor στο Marketing σπούδασε Yoga, Yoga Therapy, Thai Massage, Ear βελονισμός, Ανατομία και κίνηση. Έχει δουλέψει με άτομα με ανίατες ασθένειες, παράλυση και πολλούς ανθρώπους με μια σειρά από προβλήματα υγείας. Η ευεξία του συνδυάζεται με μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις στην Gestalt psychotherapy και life-coaching.

Κατερίνα Γεωργοπούλου

Κατερίνα Γεωργοπούλου

Η επαφή με το φυσικό σώμα ξεκινάει σε σχολική ηλικία στη γενέτειρά της τη Λάρισα, με τις χορεύτριες Νίκη Σβέλτου και Σιμόνα Μπαντιού και έφηβη αποτελεί μέλος του επαγγελματικού φυτωρίου χορευτών του Θεσσαλικού Μπαλέτου, με δασκάλους της την Τάνια Μιλτένοβα και τον Γκες Μίχωφ. Το 2007 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη yoga και έκτοτε, θέλοντας να εμβαθύνει περισσότερο στην πρακτική και τη φιλοσοφία της, ξεκινάει τη διαδρομή της. Το Μάη του 2008 αναχωρεί με προορισμό της τη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει σεμινάριο της Ashtanga Yoga με τον εγγονό του Pattabhi Jois, Sharath Rangaswamy. Έπειτα, επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει την εκπαίδευσή της ολοκληρώνοντας εκπαιδευτικό πρόγραμμα 300 ωρών της Hatha Yoga, με δασκάλα της την Βιβή Λέτσου. Έως και σήμερα έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικά προγράμματα διαφορετικών προσεγγίσεων συνόλου 700 hr. Από το 2009 έχει παρακολουθήσει τα εξής: Ιmmersions in Anusara Yoga I, II, III με τους Todd Tessen, Naime Jenessy, Sianna Serman και Sue Elkind, Therapeutics Yoga με τον Todd Norian, Aerial Yoga με την Τάνια Popovich, Prenatal Yoga με την Sue Elkind, Pre&Post- Natal εκπαίδευση με την Ashley Richie, Kids Yoga με την Cayetana Rodenas Αγαπάει τον πλουραλισμό και δείχνει προτίμηση στην ιδιαιτερότητα. Παρακολουθεί δασκάλους όπως ο Petros Haffenrichter, o Γιάννης Ανδρίτσος,o Πάνος Κατσανδρής, η Σοφία Ξηροτύρη, ο Σάββας Γιαντσής, ο Γιάννης Καρβέλης, η Μαρία Μαγκανάρη, ο Βαγγέλης Αποστολόπουλος κ.α. Ταξιδεύει κάθε χρόνο εξερευνώντας τον κόσμο και τον Εαυτό παρακολουθώντας κυρίως κουλτούρες και πολιτισμούς. Έχει παρευρεθεί σε συνέδρια όπως το Barcelona Yoga Conference, Bali Spirit Festival, Prague Spirit Conference κ.α. και με yoga retreats και προσωπικά ταξίδια σε διαφορετικές ηπείρους και εναλλακτικά yoga studios προσπαθεί να συλλέξει, κυρίως μέσα από τη βιωματική εμπειρία, πληροφορίες που αφορούν στο ευ ζην. Το καλοκαίρι του 2018 ταξίδεψε με υποτροφία στο Σαν Φρανσίσκο για να παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Bhakti Flow Yoga με δάσκαλό της τον Rusty Wells, στον οποίο οφείλει ευγνωμοσύνη και από τον οποίο εμπνέεται διαρκώς. Η διδασκαλία της εστιάζεται σε θεραπευτικές αρχές, στην πρανική ροή, στην ενσυναίσθηση και ιδιαίτερα στην αγάπη της για τη φύση και τη μουσική. Αν και η μητρική της γλώσσα είναι τα ελληνικά μπορεί να διδάξει με ευχέρεια τόσο στα αγγλικά όσο και στα ισπανικά ενώ έχει καλή κατανόηση της γαλλικής. Τελευταία παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΕΑΠ με τίτλο του: Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία και όνειρό της είναι να παραμείνει μαθήτρια.

Νικός Ζωγράφος
Yoga Certified Instructor

Νικός Ζωγράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1995, βρέθηκε στο Brighton της Αγγλίας για να κάνει το διδακτορικό του στην πειραματική ψυχολογία. Ξεκίνησε να κάνει Iyengar γιόγκα τον Οκτώβρη του 1998 με τη Louise Benglin και αμέσως άρχισε να ασκείται συστηματικά, ενθουσιασμένος από τη θετική επιρροή που είχε η γιόγκα σε κάθε πλευρά της ζωής του. Το Νοέμβρη του 1999 άρχισε να κάνει Astanga Vinyasa Yoga με την Julie Martin και τον Μάιο του 2000 με τη Καρυτινού– Ireland. Tον Ιανουάριο του 2001 ξεκίνησε να διδάσκει γιόγκα στο Brighton Natural Health Centre υπό την επίβλεψη της Χριστίνας Καρυτινού– Ireland και συνέχισε να διδάσκει εκεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2003. Αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του γύρισε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2003. Έκτοτε διδάσκει γιόγκα στην Αθήνα και όπου αλλού βρεθεί, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύστημα της γιόγκα για τη ανάδειξη και βελτίωση κάθε πλευράς της ανθρώπινης προσωπικότητας. Είχε την τύχη να διδαχθεί για μικρό διάστημα στο Λονδίνο το 2001 από τον ίδιο τον Pattabhi Jois και τον εγγονό του Sharath. Από το 2007 και ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμβαθύνει πλέον στη γνώση και πρακτική της γιόγκα με τον Jean-Claude Garnier.

Θεοδώρα Μπουλινάκη
Pilates Certified Instructor

Θεοδώρα Μπουλινάκη

Γενήθηκε στην Αθήνα το 1981 . Από μικρή ηλικία μεγάλη της αγαπή ήταν το τρέξιμο. Μετά απο την συμμετοχή της στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποφάσισε να ασχοληθεί και επαγγελματικά με την άσκηση. Ξεκίνησε την εκπαιδευσή της στην σχολή GRAFTS HELLAS το 2014 για την ειδικότητα Pilates Instructor ολοκληρώνοντας των κύκλο σπουδών ( Pilates mat-props level 1-2, Pilates equipment). Παράλληλα παρακολούθησε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στην σχολή ATHENS TRAINERS για την ειδικότητα Aerial Pilates , στη σχολή A2Z FITNESS στην ειδικότητα TRX Instructor και στη σχολή STUDIO ONE το πρόγραμμα TAE BOX CONSEPT.