Skip to main content
Pilates

Μαθήματα Pilates

Το Pilates  συχνά περιγράφεται ως η «έξυπνη γυμναστική», καθώς βασίζεται στην αρχή της πειθαρχίας στην κίνηση, η οποία συμπίπτει με την αρχή του μινιμαλισμού στην άσκηση.

Ως μία μέθοδος που στοχεύει στη σωστή στάση του σώματος, το Pilates αποκαθιστά τη σωματική συμμετρία και ενδυναμώνει εξίσου κάθε μέρος του σώματος.

Λίγα λόγια για το Pilates

Νίκη Πετρουλάκη Pilates

Αν και η μέθοδος Pilates  εμφανίστηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα, τα πολλά οφέλη της αναγνωρίστηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια. Στις αρχές του 1900 ο Γερμανός Joseph  Pilates  δημιούργησε ένα σύστημα ασκήσεων, η σωστή εκτέλεση των οποίων εξασφαλίζει και διατηρεί τη φυσική και πνευματική κατάσταση του ατόμου σε ιδανικό επίπεδο.

Η βάση αυτής της φιλοσοφίας ξεκινά από τη γνώση διαφορετικών αρχών εκγύμνασης. Μετά το θάνατο του, τη δεκαετία του 1960, η κληρονομιά του συνεχίστηκε από τους μαθητές του και με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε διάφορες μορφές, διατηρώντας πάντα τις ίδιες βασικές αρχές.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν επωφεληθεί από τη συγκεκριμένη μέθοδο. Είναι γνωστό ότι χορευτές και διασημότητες έχουν ενσωματώσει το Pilates  στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Αυτή η τάση, που εξαπλώθηκε μεταξύ των πλουσίων και των διασήμων, οδήγησε στην πρόσφατη διάδοση της μεθόδου.

Αν και συνήθης προσδοκία των ατόμων που επιθυμούν να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση είναι ένα δυνατό, τονωμένο σώμα, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με τα μυοσκελετικά οφέλη που προσφέρει μία συνεπής προσέγγιση της μεθόδου. Ως μία μέθοδος που στοχεύει στη σωστή στάση του σώματος, το Pilates αποκαθιστά τη σωματική συμμετρία και ενδυναμώνει εξίσου κάθε μέρος του σώματος.

Η μέθοδος Pilates  βασίζεται σε ένα σύστημα ασκήσεων που γυμνάζει τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα. Είναι κατάλληλη για όλους, από άτομα με ανάγκες αποκατάστασης έως επαγγελματίες αθλητές, εφόσον ακολουθείται τακτικά και με συνέπεια. Καθώς η ενδυνάμωση των μυών ενισχύει τις κλειδώσεις, ολοένα περισσότεροι φυσιοθεραπευτές θεωρούν τη μέθοδο Pilates ένα κατάλληλο συμπλήρωμα στη θεραπεία και την πρόληψη των τραυματισμών.

Ασκηθείτε λοιπόν με συνέπεια αλλά χωρίς υπερβολές, με στόχο σταδιακά να ελαττώσετε τον αριθμό των επαναλήψεων κάθε άσκησης διατηρώντας πάντα τη φόρμα σας. Αν αντιμετωπίσετε πόνο στις κλειδώσεις, μην επιμείνετε και αναζητήστε βοήθεια από κάποιον καταρτισμένο επαγγελματία!

Τμήματα Pilates

Pilates Reformer

Οι ασκήσεις πάνω στο Pilates Reformer απευθύνονται σε αθλούμενους που θέλουν να αυξήσουν την απόδοση τους σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Pilates – Personal Training

Με το να κατανοήσω τους προσωπικούς σας στόχους για την υγεία σας, το ιστορικό της άσκησης και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, προσαρμόζω ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων σας.

Pilates Cadillac

Το Pilates Cadillac είναι ένα από τα αγαπημένα είδη Pilates, λόγω της τεράστιας ποικιλομορφίας ασκήσεων που προσφέρει σε όλες τις ηλικίες και τις ικανότητες.

Pilates Props

Η μέθοδος Pilates μπορεί όμως να εμπλουτιστεί με τη χρήση μικρο-εξοπλισμού (props) όπως rings, mini balls, therabands & foam rollers, είτε για να αυξήσουμε τη σταθεροποίηση, τον βαθμό δυσκολίας είτε ακόμα και για βοήθεια.

Pilates Flow

Το Pilates flow προσθέτει ροή και αντοχή στο γνωστό μας Pilates mat και δημιουργεί ένα πολύ δυναμικό μάθημα.

Prenatal Pilates

Οι έγκυες που ασκούνται συστηματικά 3-5 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνες, έχουν μικρότερο μέσο όρο αύξησης του σωματικού τους βάρους, μικρότερη διάρκεια τοκετού, λιγότερες καισαρικές τομές λόγω αδυναμίας εξέλιξης τοκετού και σαφώς μικρότερη διάρκεια παραμονής στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό.

Θεραπευτικό Πιλάτες

Το θεραπευτικό πιλάτες είναι ένα ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων, όπου μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά, επανορθωτικά, μετά από έναν τραυματισμό ή ως θεραπεία σε πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις και κόπωση.

Πρόγραμμα Μαθημάτων Pilates

Δείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων Pilates και επιλέξτε την ώρα που σας βολεύει.
Το Pilates Equipment είναι με τη μορφή Personal ή Semi Personal (ομάδες 3-4 ατόμων) και μπορεί να γίνει σε ένα από τα σχετικά διαστήματα που βλέπετε στο ημερολόγιο.

Άρθρα για Pilates

Στο blog μας θα βρείτε μοναδικά άρθρα και νέα σχετικά με το Pilates που θα σας βοηθήσουν να την κατανοήσετε και να εξελίξετε την πρακτική του.

Filter

Pilates
Pilates

Runners & Pilates

Το τρέξιμο είναι μια δημοφιλής μορφή σωματικής δραστηριότητας. Καθημερινά όλο και περισσότερος κόσμος ανεξαρτήτως ηλικίας…
Χρόνιος πόνος και Pilates
Pilates

Χρόνιος πόνος και Pilates

Τι είναι ο χρόνιος πόνος; Ο χρόνιος πόνος είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να…
Ακράτεια ούρων και Pilates
Pilates

Ακράτεια ούρων και Pilates

Ακράτεια ούρων είναι η ακούσια απώλεια ούρων. Πρόκειται για μία εκδήλωση συμπτώματος και όχι για…
Pilates και Εμμηνόπαυση
Pilates

Pilates και Εμμηνόπαυση

Η Εμμηνόπαυση αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή της γυναίκας. Συγκεκριμένα, είναι η περίοδος,…

Pilates Events & Retreats

Δείτε όλα τα events, retreats και διοργανώσεις σχετικά με το Pilates και προλάβετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας για τα επόμενα!