Skip to main content
Yoga

Μαθήματα Yoga

Η Γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του καθώς και στη βαθύτερη κατανόηση της ζωής του.

Χρησιμοποιώντας τις αρχές που προσφέρει ισορροπεί όλες τις πλευρές του ανθρώπου το φυσικό, το συναισθηματικό, τη λογική και την ψυχική πλευρά.

Λίγα λόγια για τη Yoga

Νίκη Πετρουλάκη

Η Γιόγκα (Yoga) είναι μια από τις αρχαιότερες επιστήμες του σώματος και του πνεύματος. Οι ρίζες της προέρχονται από την Ανατολή και ειδικότερα από την Ινδία. Είναι ένα ολιστικό σύστημα προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης και ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Η γιόγκα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ασκήσεις και τεχνικές.

Η λέξη Γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει ένωση. Η γιόγκα περιγράφεται ως η ένωση της ατομικής συνείδησης-πνεύματος (jivatma) με τη συμπαντική συνείδηση-πνεύμα (paramatma). Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, αυτή η ένωση έχει σαν αποτέλεσμα την εξισορρόπηση και την εναρμόνιση του σώματος, του μυαλού, του συναισθήματος και της ψυχής. Οι πρακτικές και οι στόχοι της Γιόγκα είναι βαθύτεροι, αναπτύσσοντας ένα σύστημα για εσωτερική εξερεύνηση και προσωπική ανάπτυξη.

Αρχικά πολλοί άνθρωποι έλκονται από την ιδιότητα της Γιόγκα να ανακουφίζει από το στρες, όμως η γιόγκα γενικότερα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Η Γιόγκα έχει γίνει αποδεκτή και ιδιαίτερα δημοφιλής στη Δύση, λόγω ωφελειών της στον άνθρωπο και συνεπώς στην κοινωνία γενικότερα. Και είναι τόσα πολλά! Οι ασάνες μπορούν να προσαρμοστούν για όλες τις ηλικίες, ακόμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Έτσι από τη Γιόγκα μπορούν να ωφεληθούν όλοι όπως ηλικιωμένοι, παιδιά, έγκυες γυναίκες, και άνθρωποι με χρόνιες καρδιακές παθήσεις ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης. Μπορεί να ελαχιστοποιήσει ή ακόμα και να εξαφανίσει αρρώστιες που είναι τόσο συχνές σήμερα. Παραδείγματα είναι η υψηλή πίεση, τα αναπνευστικά προβλήματα, ο διαβήτης, τα πεπτικά προβλήματα, τα προβλήματα της μέσης και οι ημικρανίες. Παράλληλα, η Γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η Γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του καθώς και στη βαθύτερη κατανόηση της ζωής του. Χρησιμοποιώντας τις αρχές που προσφέρει ισορροπεί όλες τις πλευρές του ανθρώπου το φυσικό, το συναισθηματικό, τη λογική και την ψυχική πλευρά. Όλα δηλαδή τα απαραίτητα συστατικά για μια αρμονική και εμπλουτισμένη ζωή.

Εν κατακλείδι η Γιόγκα προσφέρει, στον άνθρωπο, έναν τρόπο να αναπτύξει την ισορροπία, τον συντονισμό κινήσεων και την εστίαση στο κέντρο βάρους, τόσο στο κορμί όσο και στο νου. Ανανεώνει, αναζωογονεί, θεραπεύει το σώμα, τεντώνοντας τους μυς, τις αρθρώσεις, την σπονδυλική στήλη, τροφοδοτώντας με οξυγόνο το αίμα με την αναπνοή. Το αίμα τροφοδοτώντας με τη σειρά του με οξυγόνο όλα τα εσωτερικά όργανα περιλαμβάνοντας τα νεύρα και τους αδένες ρυθμίζοντας ετσι όλες τις λειτουργίες του οργανισμού!

Τμήματα Yoga

Aerial Yoga

Η Εναέρια Γιόγκα (Aerial Yoga) αποτελεί εναλλακτικό τρόπο γυμναστικής συνδυάζοντας την ελεύθερη ταλάντωση του σώματος με παραδοσιακές στάσεις Γιόγκα.

Hatha Yoga

H Hatha yoga, είναι το σύστημα που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία αναπτύχθηκαν όλα τα υπόλοιπα συστήματα yoga.

Ashtanga Vinyasa Yoga

Η Ashtanga Vinyasa Yoga είναι ένα στυλ γιόγκα που κωδικοποιήθηκε και διαδόθηκε από τον Κ. Pattabhi Jois κατά τον 20ό αιώνα, που συχνά προωθείται ως σύγχρονη μορφή κλασικής ινδικής γιόγκα.

Yoga Wheel

Μέσα σε πολύ γρήγορο χρόνο όσοι αγαπούν και ασχολούνται με τη Yoga, έχουν βάλει στην πρακτική τους το “props” που είναι η ρόδα.

Iyengar Yoga

Βασισμένη στη διδασκαλία του yoga master BKS Iyengar, η Iyengar Yoga είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πρακτικές yoga παγκοσμίως.

Family Yoga

Η family yoga είναι μία ιδιαίτερη δραστηριότητα ανάμεσα στον γονιό και στο παιδί, μιας και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο να κάνετε μαζί.

Yoga Για Εγκύους

Η Yoga για εγκύους είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ασκήσεων και αναπνοών, σχεδιασμένο για την πιο υπέροχη περίοδο στη ζωή της γυναίκας: την εγκυμοσύνη.

Yoga Για Παιδιά

Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να περιοριστεί η ένταση των παιδιών, καθώς τα παιδιά μαθαίνουν τεχνικές σωστής αναπνοής και χαλάρωσης μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής με περισσότερη ευκολία.

Yoga Για Αθλητές

Όσο η γιόγκα γίνεται πιο διαδεδομένη, τόσο περισσότεροι αθλητές από διάφορα αθλήματα την εντάσσουν στο πρόγραμμά τους.

Πρόγραμμα Μαθημάτων Yoga

Άρθρα για Yoga

Στο blog μας θα βρείτε μοναδικά άρθρα και νέα σχετικά με τη Yoga που θα σας βοηθήσουν να την κατανοήσετε και να εξελίξετε την πρακτική της.

Filter

Συνειδητή Αναπνοή
Yoga

Συνειδητή Αναπνοή

Μας δίνουν συνεχώς οδηγίες να «αναπνέουμε συνειδητά» όταν είμαστε στο μάθημα γιόγκα. Η συνειδητή αναπνοή…
Κινητική νοημοσύνη
Yoga

Κινητική Νοημοσύνη

Το «κλειδί» για την επίτευξη ενός υψηλού ποσοστού κινητικής νοημοσύνης, απαιτεί από το άτομο να…
Aerial Yoga
Yoga

11 λόγοι για να κάνεις Aerial Yoga

Γκουίνεθ Πάλτροου, Νάταλι Πόρτμαν, Pink, Μαράΐα Κάρει είναι μερικές από τις φανατικές οπαδοί της. Η…
Σοφία και Διάκριση
MeditationYoga

Σοφία και Διάκριση

Μερικά από τα οφέλη του διαλογισμού για εμένα είναι: Ένα από τα μεγαλύτερα oφέλη που…

Yoga Events & Retreats

Δείτε όλα τα events, retreats και διοργανώσεις σχετικά με τη Yoga και προλάβετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας για τα επόμενα!

Filter

ANIMAL MOVEMENT

ANIMAL MOVEMENT

Το animal movement είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων που μοιάζουν με μιμήσεις ζώων και locomotion. Πρακτικά…
SET YOUR FOUNDATION – FIX YOUR POSTURE

SET YOUR FOUNDATION – FIX YOUR POSTURE

Θα εστιάσουμε στην κίνηση του σώματος με επίγνωση και φροντίδα, στην οικοδόμηση σταθερότητας, ευθυγράμμισης και…
MASTER CLASS : SCARAVELLI YOGA INSPIRED

MASTER CLASS : SCARAVELLI YOGA INSPIRED

Μια πρακτική εμπνευσμένη και αφιερωμένη από τις διδαχές της Vanda Scaravelli. Η Vanda Scaravelli ήταν…
YogaWorks Class with Thodori Fameli

Bend with Fierce and Trust – YogaWorks Class with Thodori Fameli

Πόσες φορές ακούμε backbends και αυτομάτως μας πονάει η μέση μας? Μήπως δεν θα έπρεπε?…