Skip to main content
Fitness

Μαθήματα Fitness

Be fit !

Όταν είσαι σε φόρμα, fit έχεις:

  • Ενέργεια για να Κάνεις  ό,τι είναι σημαντικό για εσένα  και να είσαι  πιο παραγωγικός
  • Αντοχή και θετική προοπτική για να χειριστείς  τις ψυχικές προκλήσεις και τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της καθημερινής ζωής και να αντιμετωπίσεις  το άγχος
  • Μειώνεις τον  κίνδυνο για πολλά προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθειες, καρκίνος, διαβήτης και οστεοπόρωση
  • Η ευκαιρία να φαίνεσαι  και να αισθάνεσαι  καλύτερα
  • Να έχεις Σωματική δύναμη και αντοχή για την ολοκλήρωση σωματικών προκλήσεων
  • Μια καλύτερη ευκαιρία για υψηλότερη ποιότητα ζωής και ίσως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Λίγα λόγια για το Fitness

Νίκη Πετρουλάκη Fitness

Η φυσική κατάσταση περιλαμβάνει πέντε βασικά συστατικά, την ευελιξία, την καρδιοαναπνευστική φυσική κατάσταση, τη μυϊκή αντοχή, τη μυϊκή δύναμη και τη σύνθεση του σώματος.  Η φυσική κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία καθώς και για την ικανότητα συμμετοχής σε κανονικές δραστηριότητες της καθημερινής ζωής (ADLs) χωρίς υπερβολική κόπωση.

Τα προγράμματα μας fitness – circuit training, fit on Pilates mat -props σχεδιάζονται με σκοπό τη βελτίωση καθενός από τα βασικά συστατικά της φυσικής κατάστασης που σχετίζεται με την υγεία εκτός από την πρόληψη χρόνιων ασθενειών (π.χ. καρδιακές παθήσεις, διαβήτης, οστεοπόρωση).

Οι ευεργετικές επιπτώσεις της άσκησης επεκτείνονται και σε ψυχολογικό και σε πνευµατικό επίπεδο, µειώνοντας αισθητά τα επιπέδα άγχους, τον κίνδυνο κατάθλιψης, την εξέλιξη της άνοιας, ενώ παράλληλα ενισχύονται πνευµατικές λειτουργίες, όπως η µνήµη και η συγκέντρωση.

Επίσης, δεν µπορεί να θεωρηθεί αµελητέα και η συνεισφορά της στη ρύθµιση του σωµατικού βάρους, αφού από τη µία πλευρά δρα ενισχυτικά στην απώλεια, ενώ από την άλλη αποτρέπει την επαναπρόσληψη.

Ειδικά για την τρίτη ηλικία η προκαλούµενη ενίσχυση του µυϊκού και του σκελετικού ιστού δρα αποτρεπτικά στον κίνδυνο πτώσεων και παρεµφερών τραυµατισµών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλειφθεί να αναφερθεί ότι η υιοθέτηση της φυσικής δραστηριότητας ως τρόπου ζωής εµπεριέχει και έναν σχετικά αυξηµένο κίνδυνο µικρο-τραυµατισµών. Ωστόσο αν ακολουθηθούν κανόνες, όπως είναι η επιλογή δραστηριοτήτων ανάλογα µε το επίπεδο της φυσικής κατάστασης, η ρεαλιστική στοχοθέτηση, η προοδευτική αύξηση της έντασης και της διάρκειας της προσπάθειας και η προστασία µέσω της χρήσης ειδικού ρουχισµού, εξοπλισµού και περιβάλλοντος άσκησης, οι κίνδυνοι σχεδόν εξαφανίζονται και τα οφέλη είναι ουσιαστικότερα.

Ενισχυτική και επιβεβληµένη, τέλος, για την επίτευξη της συµµόρφωσης και για τη διατήρηση της φυσικής δραστηριότητας θα πρέπει να θεωρείται και η επίβλεψη από έναν ειδικό της άσκησης.

Η επίβλεψη η δική μας μέσα στην κατάσταση που ζούμε, μπορεί να γίνει μέσα από μία κάμερα κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε!

Τμήματα Fitness

Personal training

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής έχουν αναδείξει πλέον την εξατομικευμένη εκγύμναση ως την ιδανικότερη και πιο αποτελεσματική.

Complex Training

Το Complex Training είναι σύνθετα προγράμματα προπόνησης δύναμης και ισχύος στα οποία μια σειρά μιας άσκησης με υψηλή αντίσταση (π.χ καθίσματα) εναλλάσσεται με μια σειρά χαμηλότερης αντίστασης αλλά μέγιστης ταχύτητας (άλματα).

Circuit Training

Η κυκλική προπόνηση περιλαμβάνει εναλλαγή μεταξύ πολλών ασκήσεων που στοχεύουν διαφορετικές μυϊκές ομάδες με ελάχιστη ανάπαυση ενδιάμεσα.

Προπόνηση με WB-EMS

Η προπόνηση WB-EMS παρέχει σημαντικά οφέλη για την απώλεια λίπους και την αύξηση μυϊκής μάζας, λειτουργώντας προστατευτικά για την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με καθιστική ζωή και απουσία δραστηριότητας.

Πρόγραμμα Μαθημάτων Fitness

Άρθρα για Fitness

Στο blog μας θα βρείτε μοναδικά άρθρα και νέα σχετικά με το Fitness που θα σας βοηθήσουν να την κατανοήσετε και να εξελίξετε την πρακτική της.

Filter

Γυμναστική το καλοκαίρι
Fitness

Εσύ γυμνάζεσαι το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ για τα καλά. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και όλοι περιμένουμε τις…
Νίκη Πετρουλάκη
Fitness

Εκτίμηση vs Αξιολόγηση

Υπάρχει άραγε διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δυο σημαντικές έννοιες στο χώρο του fitness; Εκτίμηση…
Ελένη Πετρουλάκη
Fitness

20 FF (Fast Fitness)

Give me 20 min … and I will give you LIFE ! Το νέο μου…
Διαλειμματικό τρέξιμο
Fitness

Να τρέχω έντονα για λίγο ή χαλαρά για πολύ;

Ποια είναι τα οφέλη της διαλειμματικής αερόβιας και τις συνεχόμενης αερόβιας άσκησης και τι ταιριάζει…

Fitness Events & Retreats

Δείτε όλα τα events, retreats και διοργανώσεις σχετικά με Fitness και προλάβετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας για τα επόμενα!

Filter

Kangoo Jumps

Kangoo Jumps

Το kangoo jumps είναι μια εξαιρετική εκγύμναση που βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση, βοηθάει στο…