Yoga για εγκύους

Yoga για εγκύουςΗ Yoga για εγκύους είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ασκήσεων και αναπνοών, σχεδιασμένο για την πιο υπέροχη περίοδο στη ζωή της γυναίκας: την εγκυμοσύνη. Το γυναικείο σώμα αναγνωρίζει τη φυσική διαδικασία της γέννας και στόχος της prenatal yoga είναι να βοηθάει τη μέλλουσα μανούλα να συνδεθεί με το σώμα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να νιώθει καλά μέσα σε αυτό.

Ένα μάθημα Yoga για εγκύους προσφέρει αναζωογόνηση και ευεξία που είναι απαραίτητα σε κάθε έγκυο γυναίκα, η οποία βιώνει τις διαρκείς αλλαγές στο σώμα της. Η prenatal yoga έχει σαν κύριο στόχο την καλή φυσική κατάσταση της εγκύου και την προετοιμασία για έναν πιθανό φυσικό τοκετό – για αυτό και μία βασική άσκηση είναι η πλήρης αναπνοή, η οποία αποδεδειγμένα βοηθά στον τοκετό.

Yoga για εγκύουςΗ σωστή αναπνοή και η χαλάρωση βοηθά την έγκυο να παραμένει σε ηρεμία στην καθημερινότητά της, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο θετικά και το έμβρυο. Επίσης βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή της λεκάνης αλλά και σε όλο το σώμα, στην καλύτερη πέψη, ανακουφίζει την ασκούμενη από τα πιθανά συμπτώματα της εγκυμοσύνης (π.χ. ναυτία, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, πόνο στη οσφυική μοίρα). Και το πιο σημαντικό είναι ότι βοηθά στην ενδυνάμωση και ταυτόχρονα στη δημιουργία ευλυγισίας στους βασικούς μυς στην περιοχή της λεκάνης που είναι απαραίτητοι για τον τοκετό.


Από την Αριάδνη Οικονομίδη, Yoga & Yoga kids Certified Instructor στο Power House Project.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες ή για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν δοκιμαστική επίσκεψη.