Skip to main content
FitnessWellness

Γυμναστική καραντίνας με τη Νίκη Πετρουλάκη

Από 24 Οκτωβρίου, 2022Χωρίς Σχόλια1 λ. ανάγνωσης
Νίκη Πετρουλάκη Yoga

Η γυμναστική καραντίνας, όπως και αυτή η συνέντευξη αυτή έγιναν από τη δική μας ανάγκη για άσκηση και ευεξία στην καθημερινότητα της καραντίνας. Από την αυξημένη ανάγκη που αισθανόμαστε όλοι να μοιραζόμαστε την εμπειρία μας με βάση τα νέα και άγνωστα για όλους, δεδομένα που βιώνουμε.

“Είναι μια μεγάλη ευκαιρία τώρα στην περίοδο της καραντίνας, που οι περισσότεροι έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να τον αξιοποιήσουμε σωστά και υπέρ μας”, είπε η Νίκη Πετρουλάκη στη συνέντευξη που μας έδωσε στο ΤFM.

Ναι, κάνουμε γυμναστική στην καραντίνα

Πόσα λεπτά καθημερινής άσκησης συστήνετε την περίοδο της καραντίνας;

Το ιδανικό είναι να βάλουμε την προπόνησή μας, πρωί και απόγευμα. Η κίνηση μέσα στην καθημερινότητα έχει περιοριστεί σημαντικά. Οπότε συστήνω περπάτημα το πρωί για αερόβια άσκηση και το απόγευμα ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης (ή το αντίστροφο, όπως επιθυμεί ο καθένας).

Πως μπορεί να μας βοηθήσει σωματικά;

Μας δίνει την κίνηση που χρειαζόμαστε καθημερινά και κατά συνέπεια ευεξία. Χωρίς άσκηση, δε μπορούμε να μιλάμε για wellness όσο υγιεινή διατροφή κι αν ακολουθούμε.

Πως βοηθάει η άσκηση ψυχολογικά και πνευματικά σε μία ανάλογη δύσκολη κατάσταση;

Αρχικά έχουμε κάτι να περιμένουμε και κάτι να κάνουμε μέσα στην ημέρα. Το ότι η συστηματική άσκηση ωφελεί το σώμα και το πνεύμα είναι γνωστό. Πόσο μάλλον τώρα που το έχουμε τόση ανάγκη! Προσφέρει εκτόνωση, ανεβάζει τις ορμόνες της χαράς μας (ενδορφίνες) και επίσης, μέσω της άσκησης επιτυγχάνουμε μία μορφή αποτοξίνωσης. Κάνουμε το σώμα μας πιο δυνατό κι αυτό έχει αυτόματα ένα θετικό effect στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού αισθανόμαστε πιο δυνατοί.

Γυμναστική καραντίνας στο σπίτι για υγεία και ευεξία

Ενισχύει το ανοσοποιητικό η συστηματική άσκηση;

Φυσικά και το ενισχύει, αφού ενδυναμώνει ολόκληρο το σύστημα του οργανισμού μας και επιτρέπει τις φυσιολογικές λειτουργίες του.

Η άσκηση μέσα στο σπίτι αρκεί για να διατηρούμαστε σε φόρμα;

Υπάρχουν πολλά προγράμματα στο διαδίκτυο, αλλά και αυτά που κάνουμε στο Power House Project που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας. Ανεξαρτήτως της φυσικής σας κατάστασης, ξεκινήστε γυμναστική, pilates, yoga ή ό,τι άλλο σάς ανεβάζει τη διάθεση και διατηρεί το σώμα σας ενεργό. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω, είναι να μην κάνετε μόνοι σας στο σπίτι προπόνηση καθώς απαιτείται καθοδήγηση.

Ποιες είναι οι ιδανικές μορφές άσκησης, που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι;

Από την άλλη, λοιπόν, μια και με ρωτάτε… Μπορούμε να κάνουμε πολλά, απλά πράγματα στο σπίτι. Όπως να βάλουμε δυνατά την αγαπημένη μας μουσική και να χορέψουμε για μισή ώρα, να κάνουμε σκοινάκι αν έχουμε, να περπατήσουμε έξω για 45 λεπτά/ ημέρα και η λίστα δε σταματάει εδώ.

Online προγράμματα από το Power House Project

Τι προγράμματα μπορούμε να παρακολουθήσουμε στα online μαθήματα του Power House Project;

Με σεβασμό και προσωπικό ενδιαφέρον, έχουμε φτιάξει ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλους. Είναι βατό, δε χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο αξεσουάρ και το κάνουμε με ό,τι έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Όσον αφορά στα προγράμματα της yoga, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα στρωματάκι κι ο εαυτός μας.

Η ομάδα του Power House Project δεν επιλέγει απλά να σας δώσει ένα πρόγραμμα με απουσία προπονητή, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμού.  Η άσκηση είναι θέμα συνέπειας, συνέχειας και προγραμματισμού. Δε σας παρουσιάζουμε τυχαία προγράμματα απλά για να φαινόμαστε. Είμαστε μαζί σας και φροντίζουμε για την υγεία σας!

Πόσο κοστίζει;

Να ξεκινήσω λέγοντας πως έχουμε και κάποια δωρεάν προγράμματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Συγκεκριμένα το ειδικό πρόγραμμα που έχουμε για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ασκησιολόγιο που θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό ώστε να παραμένουν ενεργές όλες οι ηλικίες. Επίσης κάθε Σάββατο στις 18.00 συντονιζόμαστε όλοι στα Social Media του Power House Project για ένα πρόγραμμα- έκπληξη!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του Power House Project +30 211 408 6937 και +30 697 192 9721 ή να στέλνετε το email σας στο info@powerhouseproject.gr.

Το κόστος είναι 20 ευρώ με εγγραφή για κάθε 4 μαθήματα της επιλογής σας και φυσικά όλα τα δωρεάν.

Τι κάνετε εσείς προσωπικά, για καλύτερη ψυχολογία μέσα στην ημέρα; Εγώ κάνω αυτό που προτείνω, δηλαδή έφτιαξα μία καθημερινότητα. Οι μαθητές και ο κόσμος που μας ακολουθεί, έχει συμβάλλει κατά πολύ στη θετική διάθεσή μου. Επίσης προσπαθώ να διατηρώ κάποιες από τις δραστηριότητες που έκανα και πριν, αλλά σε άλλη μορφή και τόπο. Βγαίνω καθημερινά για περπάτημα.

Από την Νίκη Πετρουλάκη , Yoga & Pilates Certified Instructor.

Η αρχική δημοσίευση του άρθρου  έγινε στο Tofarmakeiomou.gr