Skip to main content
Yoga

Ποια είναι η σημασία του 108;

Από 24 Οκτωβρίου, 2022Χωρίς Σχόλια1 λ. ανάγνωσης
Νίκη Πετρουλάκη Yoga
Νίκη Πετρουλάκη Yoga
   Ο αριθμός 108 είναι ιερός και σημαντικός με πολλούς τρόπους. Εμφανίζεται σε πολλούς κλάδους από την αστρονομία έως τη γιόγκα.  Ο αριθμός 108 εμφανίζεται σε αρχαία, ιερά κείμενα.  Για παράδειγμα, υπάρχουν 108 Upanishads και 108 Tantras .Στην αριθμολογία, το 108 ισούται με το 9, το οποίο συμβολίζει την παγκόσμια αγάπη, την αιωνιότητα και την αφύπνιση.  Στην Αγιουρβέδα, υπάρχουν 108 ιερά σημεία στο σώμα Στην αστρονομία, η απόσταση μεταξύ του Ήλιου και της Γης είναι περίπου 108 φορές η διάμετρος του Ήλιου. Τα κολιέ Mala bead έχουν 108 χάντρες, τα οποία χρησιμοποιούνται για να μετρήσουν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Γιατί οι άνθρωποι ασκούν 108 χαιρετισμούς από τον ήλιο;Ο αριθμός 108

Πιστεύεται ότι η φωτιά (εσωτερική θερμότητα) που χτίζετε κατά τη διάρκεια αυτής της πρακτικής είναι καθαρισμός, αποτοξίνωση και σας φέρνει περισσότερο σε επαφή με τον εαυτό σας.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την άσκηση 108 χαιρετισμών από τον ήλιο:

Μετακίνηση ενέργειας

 Οι χαιρετισμοί  στον ήλιο θερμαίνουν το σώμα και ενεργοποιούν την Prana ή την ανοδική ενέργεια.  Ίσως έχετε ακούσει στο μάθημα γιόγκα ότι τα ενεργά μέρη της τάξης (όπως μια ροή Vinyasa) βοηθούν στη δημιουργία και την κίνηση ενέργειας και κολλημένων συναισθημάτων.   (όπως ανοίγματα ισχίου και κεκλιμένες πόζες) βοηθούν στην απελευθέρωση ενέργειας και συναισθημάτων που δεν σας εξυπηρετούν πλέον.

Παράδοση

 Κατά τη διάρκεια των 108 Sun Salutations, θα σκεφτείτε κάποια στιγμή, “Γιατί εγγραφήκα σε αυτό;”  Εάν συνεχίζετε, θα βρείτε μια κατάσταση άνεσης, ακόμη και μια αίσθηση ροής.  Θα παραδοθείτε στη διαδικασία, θα αναγνωρίσετε αυτό που προκύπτει συναισθηματικά και στη συνέχεια θα το αφήσετε.  Όταν τελειώσετε, θα αισθανθείτε ελαφρύτεροι και θα βρείτε νόημα σε αυτό το αρχαίο τελετουργικό.

6 πράγματα που θα μάθετε όταν εξασκείστε στους 108 χαιρετισμούς στον ήλιο:

Yoga

 1. Είστε ισχυρότεροι από ό, τι νομίζετε

 108 ακούγεται σαν πολύ – μπορεί να μην φτάσετε αυτόν τον αριθμό την πρώτη φορά. Ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό, θα εκπλαγείτε με τη δύναμή σας και πόσους γύρους μπορείτε να κάνετε. Δώστε στον εαυτό σας κάποια πίστωση για αυτό που έχετε επιτύχει, επειδή είστε δυνατοί και αξίζετε την αναγνώριση!

2. Η αρνητική ενέργεια δεν σας καθορίζει

 Η αρνητική ενέργεια μπορεί να παραμείνει παγιδευμένη στο σώμα. Τα Sun Salutations ενεργοποιούν την κολλημένη ενέργεια, σας βοηθούν να το ξεπεράσετε και τελικά να αφήσετε πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν πλέον. Η απελευθέρωση της αρνητικής ενέργειας είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς την ευτυχία και αυτή η πρακτική θα σας δείξει ότι έχετε τη δύναμη να απελευθερώσετε οτιδήποτε σας κρατά πίσω.

3. Έχετε τη δύναμη να αλλάξετε την προοπτική σας

 Εάν ασκείστε με ένα θετικό μάντρα, όπως “Είμαι σε ειρήνη”, τότε μπορεί να δείτε σημαντικές αλλαγές στη διάθεση και την προοπτική σας. Η εστίαση στη θετικότητα καθώς ασκείστε έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει ολόκληρη την προοπτική σας. Μόλις ολοκληρώσετε 108 χαιρετισμούς στον ήλιο, ενδέχεται να παρατηρήσετε αύξηση της συνολικής σας εμπιστοσύνης!

4. Μπορείτε να βρείτε γείωση μέσα σε οποιαδήποτε πρόκληση

 Η επανάληψη και το τελετουργικό των 108 Sun Salutations θα δώσει μια αίσθηση γείωσης. Θυμηθείτε ότι τα Sun Salutations ονομάζονται προς τιμή τους κύκλους της ζωής. 108 Sun Sunutations είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά ενώ θα εξασκείστε, θα βρείτε μια αίσθηση γείωσης και θα μάθετε πώς να έχετε πρόσβαση σε αυτό με οποιαδήποτε πρόκληση αντιμετωπίζετε.

5. Θα ανακαλύψετε την εσωτερική σας κίνηση

 Αν και αυτό θα είναι διαφορετικό για κάθε άτομο, θα δείτε συναισθήματα και αισθήσεις να προκύπτουν που ποτέ δεν ξέρατε ότι υπήρχαν (ή ότι η σκέψη ήταν πολύ παλιά). Μπορείτε να μάθετε τι σας εμπνέει … ή ακόμα και πώς η αφοσίωσή σας μπορεί να καλλιεργήσει εμπιστοσύνη. Σε όλη αυτή την πρακτική, θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε την απίστευτη κίνηση σας…. είστε κίνηση !!!

6. Μετά θα έχετε περισσότερη ενέργεια

 Θα νιώσετε μια αύξηση της ενέργειας μόλις ολοκληρώσετε τα Sun Salutations επειδή δημιουργούν Prana. Στη συνέχεια, μπορεί να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί, πιο προσεκτικοί και ενδυναμωμένοι συνολικά – τώρα αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα!

By Nicki Petroulaki