Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Nepal – To The Mountain Kingdom

18 Απριλίου, 2019 @ 08:00 - 26 Απριλίου, 2019 @ 20:00

Nepal -To The Mountain Kingdom

Νεπάλ. Γενέτειρα του Βούδα, του ανθρώπου που έδωσε μέσα από τις διδασκαλίες του στον κόσμο ένα στέρεο φιλοσοφικό σύστημα, το Νεπάλ αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πνευματικούς αναζητητές απ’ όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε ορισμένες από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου, των οροσειρών Αναπούρνα και Νταουλαγκίρι και στο βαθύτερο φαράγγι της Γης στην περίφημη κοιλάδα Κάλι Καντάκι, οι κάτοικοι των ορεινών οικισμών των Ιμαλαΐων ζουν στον ίδιο ρυθμό εδώ και αιώνες. Το ηλεκτρικό ρεύμα, το τηλέφωνο και οι δασικοί δρόμοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ‘σκαρφαλώσουν’ σε αυτό το υψόμετρο!

Ελάτε να “σκαρφαλώσουμε” παρέα, στην ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, μαζί με τους αγαπημένους σας δασκάλους Nicki Petroulaki & Nick Manolis που με τα μαθήματά τους θα “ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ” την εμπειρία σας!

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα – 18/04/19: Αθήνα – Κατμαντού

Συγκέντρωση αργά το βράδι στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα Κατμαντού μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα – 19/04/19: Κατμαντού -Πλατεία Durbar – Ζωντανή θεά Κουμάρι

Άφιξη στην πρωτεύουσα και παραλαβή της βίζας με την άφιξη. Συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ολιγόωρη ανάπαυση και φρεσκάρισμα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη βασιλική πλατεία της Durbar, ένα υπαίθριο καλλιτεχνικό μουσείο αφάνταστης τέχνης που αν και ‘λαβωμένο’ θα μας καθηλώσει. Ολόγλυφοι ναοί, ινδουιστικοί και βουδιστικοί, τεράστιες παγόδες με στέγες από χρυσάφι και σμάλτο, ομοιώματα θεών στολισμένα με πολύτιμες πέτρες, ξυλόγλυπτα παλάτια, φέρουν άλλα ολοκληρωτικά και άλλα αμυδρά τα σημάδια του πρόσφατου σεισμού που πλήγωσε τα μνημεία αυτής της πόλης που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Όχι όμως και το σπίτι της ζωντανής θεάς, της Κουμάρι, όπως ονομάζεται κάθε επίλεκτη παρθένα που επιλέγεται από τη βουδιστική κοινότητα για να μετενσαρκώσει κάποια ινδουιστική θεά. Είναι καταδικασμένη να ζει ή μάλλον να απαρνηθεί τη ζωή και την παιδικότητά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα – 20/04/19: Κατμαντού – Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν (170 χλμ – περίπου 4-5 ώρες οδικώς)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν. Άφιξη και τακτοποίηση στο Lodge. Ενημέρωση από τον έμπειρο φυσιοδίφη του πάρκου, για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του πάρκου. Το Royal Chitwan National park, έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, έχει έκταση 932τχλμ και βρίσκεται στην κοιλάδα που σχηματίζουν οι ποταμοί Rapti, Reu και Narayanif! Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το γειτονικό χωριό της φυλής Tharu που αποκαλούν τους εαυτούς τους ‘Οι άνθρωποι του δάσους’ έχοντας την ευκαιρία να δούμε τη ζωή τους από κοντά. Αντίθετα με άλλες φυλές οι Tharu σπάνια εγκαταλείπουν το χωριό τους υποκύπτοντας στο κάλεσμα των μεγαλύτερων πόλεων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα – 21/04/19: Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν – Σαφάρι Ελέφαντα

Πρωινό αφύπνιση και αναχώρηση για πορεία 2-3 ωρών μέσα στη ζούγκλα ανεβασμένοι στην πλάτη ελέφαντα από όπου θα έχουμε την προνομιακή θέα να αποθανατίσουμε φωτογραφικά την ζωή των άγριων ζώων του πάρκου στο φυσικό τους περιβάλλον. Μετά το μεσημεριανό γεύμα μια ακόμα αξέχαστη οδηγική εμπειρία με jeep 4X4 μέσα στη ζούγκλα μας περιμένει την οποία θα ακολουθήσει βόλτα με κανό στον ποταμό Rapti για την παρατήρηση στο υγρό στοιχείο των κροκοδείλων, ποταμίσιων δελφινιών, ενυδρίδων και υδρόβιων πουλιών που φιλοξενούνται σε αυτόν. Επιστροφή στο lodge και παρακολούθηση παραδοσιακών χορών της φυλής Tharu πριν το βραδινό μας γεύμα. Διανυκτέρευση.

5η μέρα – 22/04/19: Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν – Ποκάρα (175 χλμ-περίπου 5 ώρες οδικώς)

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση για την Ποκάρα, την ‘Ελβετία του Νεπάλ’ όπως την αποκαλούν. Κατά µήκος της διαδροµής από την Κατµαντού στην Πόκαρα, σχεδόν παράλληλα, ρέει ο ποταµός Τρισούλι που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει τρίαινα και πρόκειται άλλη από την τρίαινα του θεού Σίβα. Σύμφωνα µε τον ινδουιστικό θρύλο, ο θεός Σίβα χτύπησε µε την τρίαινά του στον λόφο κάτω από το Γκοσαϊκούντα και ανέβλυσαν τρεις πηγές. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αργότερα θα μεταφερθούμε νοτιοδυτικά λίγο πριν από το θιβετιανό χωριό Τάσιλινγκ για να επισκεφθούμε το Πατάλε Τσάνγκο ή Ντέβι ή Ντέιβιντ που είναι κάποια από τα ονόματα με τα οποία είναι γνωστός ο ομώνυμος καταρράκτης. Επιστροφή, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η μέρα – 23/04/19: Ποκάρα – Ανατολή ηλίου στη Σαρανγκότ – Μοναστήρι Pema Tsal Sakya – Βαρκάδα στη λίμνη Φέουα

Πρωινό ξύπνημα. Αναχώρηση για το χωριό Σαρανγκότ στα 1.592 μέτρα για να απολαύσουμε τον ήλιο να ανατέλλει ανάμεσα στα βουνά της Αναπούρνα. Επιστρέφοντας στην Ποκάρα θα ξεχωρίσουμε τον ναό Bindhebasini τον μεγαλύτερο ινδουιστικό ναό της περιοχής, από τον λευκό πυργίσκο του σε στιλ ‘σικάρα’. Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας θα βρεθούμε μετά από μικρή ανάβαση στον λόφο που στέκεται η δεύτερη στο Νεπάλ στούπα αφιερωμένη στην ειρήνη, η Shanti (ειρήνη στα σανκριτικά) Stupa. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο βουδιστικό μοναστήρι Pema Tsal Sakya Monastic Institute όπου παιδιά όλων των ηλικιών και έφηβοι έχουν ‘προσφερθεί’ από τις οικογένειες ως μοναχοί στο μοναστήρι. Επιστρέφοντας πίσω στην Ποκάρα θα αποβιβαστούμε στις όχθες τις λίμνης για να επιβιβαστούμε στις πολύχρωμες βάρκες που θα μας μεταφέρουν στο νησί της λίμνης Φέουα πάνω στο οποίο βρίσκεται ίσως ο πιο επισκέψιμος ναός στην Ποκάρα, ο ινδουιστικός ναός Barahi αφιερωμένος στην θεά Shakti που σε αυτή την εκδήλωσή της παρουσιάζεται με την μορφή κάπρου για να εξολοθρεύσει τους δαίμονες με τους χαυλιόδοντές της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα – 24/04/19: Ποκάρα –Πτήση προς Κατμαντού- Πασουπατινάθ – Μποντνάθ- Μπακταπούρ

Μετά το πρωινό μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Κατμαντού. Με μόλις 25 λεπτά να χωρίζουν τις δύο πόλεις μεταξύ τους, η διαδρομή πάνω από τα σύννεφα με την πάντα χιονισμένη οροσειρά της Αρναπούρνα να δεσπόζει στον ορίζοντα θα μας χαρίσει μια ανεπανάληπτη εικόνα του ορεινού επιβλητικού όγκου που κυριαρχεί σχεδόν σε όλη την διάρκεια της πτήσης. Με την άφιξη θα ξεκινήσουμε για την ξενάγησή μας στην πόλη. Πρώτος σταθμός ο Ινδουιστικός ναός Pashupatinath, στις όχθες του Bagmati-παραπόταμου του Γάγγη, που θεωρείται από τους πιο ιερούς σε ολόκληρη την Ασία. Αν και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε πιστούς του Ινδουιστικού δόγματος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ποικίλες τελετουργικές πρακτικές από την απέναντι πλευρά του ποταμού, ανάμεσα στις οποίες η υπαίθρια αποτέφρωση των νεκρών είναι το ιερό καθήκον κάθε Ινδουιστή. Επόμενος σταθμός μας ο Μποντνάθ ή Μπαουντανάθ, μια από τις ιερότερες βουδιστικές τοποθεσίες στο Νεπάλ όπου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες βουδιστικές στούπες του Νεπάλ. Χρονολογείται από το 600 μ. Χ. και έχει συμπεριληφθεί από το 1979 μαζί και με τα άλλα μνημεία της κοιλάδας του Κατμαντού στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα – 25/04/19 : Κατμαντού – Σουαγιαμπουνάθ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την δεύτερη μεστή ξενάγησή μας στην πόλη. Θα επισκεφθούμε τον βουδιστικό ναό Σουαγιαμπουνάθ στην κορυφή του ομώνυμου λόφου ή ‘Ναό των Πιθήκων’ όπως είναι επίσης γνωστός καθώς πλήθος από αυτούς κατοικούν σε αυτόν. Πολύχρωμες σημαίες πάνω από τα κεφάλια των πιστών, με ανάλογες δεήσεις και προσευχές, μεταφέρουν με τη βοήθεια των ανέμων τις παρακλήσεις των πιστών στους ουρανούς. Μετάβαση στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα απολαύσουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο, όπως παραδοσιακά δειπνούν οι Νεπαλέζοι αιώνες τώρα, στο εστιατόριο Bhojan Griha συνοδεία φολκλορικής μουσικής και τοπικών χορών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η μέρα – 26/04/19: Κατμαντού – Αθήνα

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο την προγραμματισμένη ώρα για την μεταφορά στο αεροδρόμιο και την επιβίβαση στην πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Τιμή προγράμματος

Ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 1780 €

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 370 €

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικά εισιτήρια ειδικού οικονομικού ναύλου μέσω Doha με την Qatar Airways

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (επιβεβαιώνονται με την έκδοση των εισιτηρίων και οποιαδήποτε αύξηση προκύψει λόγω διαφοράς ισοτιμίας ή αύξησης της διεθνούς τιμής καυσίμων επιβαρύνει τους πελάτες)

• Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* αστέρων

• Πρωινό καθημερινά

• Ημιδιατροφή καθημερινά (βραδινό γεύμα, το τελευταίο βράδι αποχαιρετιστήριο δείπνο στην Κατμαντού σε τοπικό εστιατόριο με φολκλορικό πρόγραμμα)

• Πλήρη διατροφή στο Πάρκο Τσιτουάν (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα)

• Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, δραστηριότητες σύμφωνα με το πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν

• Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία και πάρκα

• Αγγλόφωνος επαγγελματίας ξεναγός

• Ελληνόφωνος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας

• Φιλοδωρήματα για αχθοφόρους, οδηγούς, ξεναγούς

• Καθημερινά μαθήματα γιόγκα με Πετρουλάκη Νίκη και Μανώλη Νίκο

• Ασφάλιση αστικής ευθύνης

• Ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται

• Βίζα Νεπάλ 25 USD (εκδίδεται κατά την άφιξη)

• Επιπλέον γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, ροφήματα

• Επιπρόσθετες δραστηριότητες, επισκέψεις, βόλτες και διασκεδάσεις προαιρετικού χαρακτήρα

• Έξοδα προσωπικής φύσης, όπως χρήση μίνι μπαρ, καθαρισμός ρούχων, κλπ.

• Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά ως περιλαμβανόμενο

Highlights

• Τα εκπληκτικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco σε Κατμαντού, Πασουπατινάθ και Μπακταπούρ

• Η ζωντανή θεά Κουμάρι, το κορίτσι-ενσάρκωση της θεάς Κάλι κατά τους ντόπιους

• Σαφάρι Ελέφαντα στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν

• Γνωριμία με τον τρόπο ζωής των κατοίκων της φυλής Tharu

• Φολκλορικό γεύμα με τοπικούς χορούς στο πάρκο Τσιτουάν

• Φαντασμαγορική ανατολή του ήλιου στη Σαρανγκότ

• Η απογευματινή προσευχή στο στο παιδικό βουδιστικό μοναστήρι Pema Tsal Sakya Monastic Institute

• Βαρκάδα στη λίμνη Φέουα

• Πτήση πάνω από την οροσειρά Αρναπούρνα

Πτήσεις με Qatar Airways

(μέσω Ντόχα, ώρες αναχώρησης και άφιξης τοπικές κάθε χώρας)

1 QR 208 19APR ATHDOH DEP:01:15 ARR:05:50

2 QR 646 19APR DOHKTM DEP:08:25 ARR:15:45

3 QR 649 26APR KTMDOH DEP:09:55 ARR:12:30

4 QR 211 26APR DOHATH DEP:14:15 ARR:19:20

Σημείωση: Η αεροπορική εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των πτήσεων της χωρίς πρότερη ενημέρωση.

Ξενοδοχεία Προγράμματος

Κατμαντού: 19-20/04/19 & 24-26/04/19

Hotel Mulbery – 4*

www.mulberrynepal.com/

Πάρκο Τσιτουάν: 20-22/04/19

Jungle Villa Resort-4*

www.junglevillaresort.com/

Πόκαρα: 22-24/04/19

Hotel Atithi Resort-4*

www.atithiresort.com/

Σημείωση:

• Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία είναι τοπικής διαβάθμισης/κατηγοριοποίησης, είναι όμως επιλεγμένα ώστε να πληρούν τα αντίστοιχα στάνταρντ των ξενοδοχείων στον Δυτικό κόσμο.

• Στην περίπτωση που κάποιο από τα ξενοδοχεία δεν είναι διαθέσιμο, θα επιβεβαιωθεί άλλο εφάμιλλης ποιότητας και κατηγορίας.

Πλάνο Πληρωμών

– 1η προκαταβολή : 550 € ανά άτομο ως 12/12/18

– 2η προκαταβολή : 550 € ανά άτομο ως 12/02/19

– Εξόφληση : 680 € ανά άτομο ως 05/04/19 (ή 1050 € για όσους διαμένουν σε μονόκλινο δωμάτιο)

Πρόγραμμα Δόσεων

– Το πρόγραμμα μπορεί να εξοφληθεί είτε ολόκληρο ή μέρος αυτού έως 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις (από αυτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα-θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να επικοινωνεί ώστε να τσεκάρει με το γραφείο μας αν η πιστωτική του κάρτα συμμετέχει στο πρόγραμμα δόσεων) με την προϋπόθεση ότι από το σύνολο της εκδρομής τα 100 € θα πρέπει να καταβάλλονται μετρητοίς και το υπόλοιπο στην πιστωτική σας κάρτα.

Πολιτική ακυρωτικών

Η προκαταβολές είναι non refundable εκτός και αν βρεθεί άλλος συμμετέχοντας ως αντικαταστάτης της θέσης μέχρι την καταληκτική ημερομηνία έκδοσης των εισιτηρίων, οπότε και επιστρέφεται όλο το ποσό.

Ειδικότερα όμως, η πολιτική ακυρωτικών του πακέτου (αεροπορικά & land arrangements) έχει ως εξής :

– Μεταξύ 13/12/18 ως 12/02/19 : 550 € ακυρωτικά (ανά άτομο)

– Μεταξύ 13/02/19 ως 05/04/19 : 1100 € ακυρωτικά (ανά άτομο)

– Μεταξύ 06/04/19 ως 25/04/19 : 100% € ακυρωτικά (ανά άτομο)

Πληροφορίες, Δηλώσεις Συμμετοχής & Κρατήσεις

Ayama Retreats & Holidays, Voula Ayama Aikaterini

The Travel Tribe Yoga & Wellness Retreats Division

Κρατίνου 11 – Πλατεία Κοτζιά

10552 Αθήνα

ΜΗ.Τ.Ε 0206Ε60000578001

Tel: + 30.210.52.48.646 & 6972 266640

Fax: + 30.210.52.48.683

info@ayamaretreats.com

www.ayamaretreats.com (under construction).

Λεπτομέρειες

Αρχή:
18 Απριλίου, 2019 @ 08:00
Τέλος:
26 Απριλίου, 2019 @ 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση: