Skip to main content
Wellness

Wellness Retreat

Από 19 Σεπτεμβρίου, 2022Χωρίς Σχόλια1 λ. ανάγνωσης
Wellness Retreat

Wellness Retreat: Το έχεις ανάγκη και δεν το ξέρεις

Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο, αλλά δε χρειάζεται να το συζητάμε συνεχώς. Πάμε να δούμε πως θα «θεραπεύσουμε» τα αρνητικά συναισθήματα που μας έμειναν, προσπαθώντας ταυτόχρονα για την προφύλαξη τη δική μας και των γύρω μας από τον επικίνδυνο ιό.

Φέτος το καλοκαίρι σκέφτεσαι να κάνεις μικρές και ασφαλείς εξορμήσεις. Επειδή αυτές θα είναι λίγες, στις περισσότερες περιπτώσεις, θέλεις να τις κάνεις και ουσιαστικές. Γιατί λοιπόν να μη δοκιμάσεις να πας σε κάποιο wellness retreat;

Τα retreats περιλαμβάνουν όλα όσα έχεις ανάγκη, άσκηση, πνευματική ξεκούραση, λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, yoga, συμβουλευτική για μία καλύτερη ζωή, κοινωνικοποίηση και ηρεμία.

5+ 1 Λόγοι για να πας σ’ ένα wellness retreat

  1. Προσφέρουν ηρεμία και ειρήνη μακριά από την καθημερινή ρουτίνα, αφού συνήθως λαμβάνουν χώρα σ’ ένα πολύ προσεκτικά επιλεγμένο περιβάλλον. Αυτό θα πρέπει να ακολουθεί τη ροή της φύσης, να έχει όμορφη θέα, πολλά δέντρα για οξυγόνο, ενίοτε θάλασσα για την ωραία ενέργειά της και διαμονή σ’ έναν όσο το δυνατό πιο φυσικό και κυρίως φωτεινό χώρο.
  2. Συναντάς άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και αντιλήψεις. Όσοι αποφάσισαν να πάνε σ’ ένα wellness retreat, το έκαναν για παρόμοιους μ’ εσένα λόγους. Έτσι λειτουργούν αυτόματα σαν ένα σύστημα υποστήριξης για εσένα και όσα θέλεις να πετύχεις ή κατακτήσεις από αυτό το τριήμερο.
  3. Κάνεις άσκηση μ’ επαγγελματική καθοδήγηση και μάλιστα η συγκεκριμένη καθοδήγηση θα σου δώσει και την κατεύθυνση που χρειάζεσαι για την προπόνηση που θα κάνεις μόνος ή μόνη σου ή με κάποιον άλλο επαγγελματία στο μέλλον.
  4. Δεν ανησυχείς για το πρόγραμμα της ημέρας, γιατί είναι όλα κανονισμένα πριν από εσένα για εσένα και με βάση το προφίλ σου. Υγιεινή διατροφή, εκδηλώσεις, χρόνος για να απολαύσεις τη φύση ή να κοινωνικοποιηθείς χωρίς stress ή την έννοια ότι κάτι πρέπει να οργανώσεις πριν απολαύσεις.
  5. Τα wellness retreats είναι οικονομικά, συγκριτικά με το να κανόνιζες ένα 3ήμερο μόνος ή μόνη αλλού. Υπάρχουν ειδικά οικονομικά πακέτα, τα οποία αξίζουν και συχνά προσφέρουν εκτός των άλλων την πολυτέλεια. Τόση όση πραγματικά χρειάζεσαι!
  6. Οι συγκεκριμένες εκδρομές και εξορμήσεις είναι ικανές να σου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης ή να σου ξεκαθαρίσουν τη σκέψη, ώστε να έχεις μία καλύτερη ζωή. Έτσι μιλάμε για ένα retreat με αποτελέσματα διαρκείας!

 

Πρόκειται για μία διαδικασία αποτοξίνωσης και χαλάρωσης.

Η κεντρική ιδέα του wellness αναπαρίσταται μ’ έναν κύκλο, που χωρίζεται από δύο τεμνόμενες ευθείες σε τέσσερα βασικά τμήματα: ψυχολογία, ομορφιά, διατροφή κι άσκηση.

Μέσα λοιπόν από την άσκηση, τη μέθοδο yoga αλλά και του διαλογισμού, ο ασκούμενος αποφορτίζεται απ’ ό, τι τον απασχολεί, “αδειάζει” το μυαλό του, εναρμονίζει το πνεύμα με το σώμα του κι έρχεται σε άμεση επαφή με την ψυχή του.

Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεκουραστούν και να ξεφύγουν από την πίεση και ρουτίνα της καθημερινότητας.

 

Η TFM πρόταση για ένα retreat τον Ιούλιο

Η Νίκη Πετρουλάκη, ο Νίκος Μανώλης και το Power House Project οργανώνουν ένα Wellness Retreat στις Σπέτσες, στις 24- 26 Ιουλίου. Το πακέτο περιλαμβάνει τα μαθήματα, δύο διανυκτερεύσεις και πρωινό, μαζί με μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Τόλμησε να κάνεις την αρχή!


BY 

Η αρχική δημοσίευση του άρθρου  έγινε στο Tofarmakeiomou.gr